Home>Nieuws>Marine>Beschermen & verzegelen>Verfonderhoud: 4 redenen om een oude laklaag te laten zitten

Verfonderhoud: 4 redenen om een oude laklaag te laten zitten

Published On: 23 augustus 2022/Categories: Nieuws, Beschermen & verzegelen, Marine/

Gepubliceerd in de Scheepsvaartkrant, 2021

Verven aan boord is aan de orde van de dag. Zeker nu de zomermaanden er weer aankomen liggen de lijstjes klaar: Stuurhut nieuw in de lak, buitenboeiing in de lak, denneboom, achteronder, roef enz. Vaak is het zo dat de verf niet eens afgehaald of opgeschuurd wordt omdat er nou zoveel corrosie is, maar omdat de glans is verdwenen door weer en wind, door het schrobben en poetsen, of door schurend stof van de lading.Die verflaag zit prima, maar toch… Hier biedt een voltransparante sealant (verzegeling) per definitie een solide oplossing, omdat de oude verflaag zonder schuren kan worden opgehaald tot nieuw! Bijvoorbeeld nC® Protect 4400 Hull Sealant. En daar zijn 4 redenen voor:

  1. De glans wordt zonder schuren volledig hersteld. nC Protect bevat kleurherstellende elementen die de oude kleuren én glans weer volledig terughalen. Door het oppervlak eerst schoon te maken met een etsende bioreiniger (nC® Biocatalytic Cleaner) en dan in te wrijven met nC® Protect 4400 behaalt u een verbluffend resultaat. En het blijft zomaar 8 tot 10 jaar goed zitten.
  2. Het oppervlak wordt vocht-en vuilafstotend. Dat effect is blijvend, dus u zult veel minder tijd nodig hebben met schoonmaak, daarbij blijft de glans voor jaren behouden.
  3. Het oppervlak wordt krashard en chemisch bestendig. Door het vele schoonmaken, het gebruik van zeep, het waaien van ladingstof, zand of andere slijtende stoffen, raakt de lak op den duur dof. nC Protect 4400 brengt u een krasharde, slijtvaste laag op die ook UV bestendig is. Uw verf verkleurt dus niet meer.
  4. Het is veel minder werk! Waar u eerst moest schoonmaken, dan schuren, dan afnemen met water en dan 2 keer moet lakken, is het werk nu veel simpeler: schoonmaken met nC® Biocatalytische reiniger en dan in de nC® Protect 4400 Hull Sealant zetten. Dat kan met een doek of trekker. Één laag en klaar! Verbruik? Tussen de 50m² en 70m² per liter.

Een aantal sealants, waaronder de genoemde nC® Protect 4400 Hull Sealant, zijn op micro- of nanotechniek gebaseerde coatings. Niet nieuw, wél vernieuwend. Gedurende de jaren 90 en de eerste 10 jaar van deze eeuw zijn nanocoatings en ook zeker de technieken voor het aanbrengen ver doorontwikkeld. Dit betekende dat de prijzen voor nanoproducten sterk daalden en dat de keuze ruimer werd, waardoor meer verschillende ondergronden van nanotechniek konden profiteren. Oppervlakken met gekend slechte hechting, zoals glas, HDPE en RVS of niet chemisch resistent materiaal zoals kunststof of verf, werden ineens zeer goed behandelbaar.

Nanocoatings hechten extreem goed, mits goed aangebracht en mits geschikt gemaakt voor het materiaaloppervlak

Een universele nanocoating geschikt voor verschillende materialen geeft een korte levensduur. Nanotechniek gaat vooral over het opzetten van een structuur in en óp het oppervlak van materialen. Het vult de moleculaire ruimtes van bijvoorbeeld metaal of glas helemaal op. Daarbij vinden een aantal reacties plaats met behulp van binders en activators, die van groot voordeel zijn ten opzichte van traditionele technieken als verven, smeren of isoleren. Eenmaal goed aangebracht zult u de extreme werking en de duurzaamheid, de kwaliteit van een oppervlaktebehandeling of micro – of nanocoating onmiddellijk ervaren.

De belangrijkste reactie

De belangrijkste reactie van nanodeeltjes met materialen is dat de deeltjes zich niet mechanisch hechten, maar chemisch. Ze worden één met het materiaal, vormen in sommige gevallen bijvoorbeeld een electronenpaar met metaal. Daarnaast binden ze zich ook onderling. Hierdoor kan niets meer binnendringen en veranderen dus de eigenschappen van het behandelde materiaal. Aan de oorspronkelijke sterkte of brosheid van het materiaal verandert echter niets. Door deze extreme hechting, is de levensduur van de behandeling ook beduidend langer of beter in de maritieme wereld, waar corrosie, schavielen, slijten en smeren dagelijkse kost zijn.

De eigenschappen

De eigenschappen van de deeltjes bepalen vervolgens op welk gebied een materiaal wordt versterkt. Bijvoorbeeld: Nano-wolfraam maakt enorm slijtvast. Nano-boron maakt heel glad. Nano-quartz haalt kleur terug. En zo zijn er veel meer mineralen beschikbaar en combinaties op verschillende ondergronden mogelijk.

Vervolgens komen de dragers in het spel. Dit zijn de producten die de micro-of nanodeeltjes in vloeibare vorm naar het materiaal gaan transporteren. Denk hierbij aan verf, water, brandstof, vet, enzovoort. Deze dragers moeten eerst specifiek geschikt gemaakt worden voor het opnemen en werkzaam maken van de micro – of nanotechniek. Je kunt dus niet zomaar een nanotechniek in een verf gooien, dat werkt niet.

Sinds 2010 zijn veel behandelingen met nC® Protect 4400 Hull Sealant uitgevoerd aan boord van boten en schepen, zowel binnen als buiten, zowel boven als onder de waterlijn. Voor verdere informatie en referenties omtrent deze technieken of applicatie kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

Lees meer: