Home>Nieuws>Marine>Isolatie>Thermisch isolerende coatings: Ruimte en veiligheid

Thermisch isolerende coatings: Ruimte en veiligheid

Published On: 23 augustus 2022/Categories: Isolatie, Marine/

Gepubliceerd in de Scheepsvaartkrant, 2017

De ontwikkelingen in micro-en nanotechnologie in de afgelopen twintig jaar hebben ook hun stempel gedrukt op thermische isolatie. Nanotechniek heeft het mogelijk gemaakt om oppervlakken thermisch te isoleren door middel van coating. Er zijn nu coatings en verven beschikbaar waarin technieken zijn verwerkt die materialen als staal, kunststof en hout een aantal zeer sterke eigenschappen meegeeft. Uiteraard gaan deze coatings de overdracht van hitte of koude tegen, waardoor een bijzonder effectieve isolatie ontstaat. Micro-en nano structuren binden zich daarbij chemisch met het oppervlak waardoor ze extreem goed hechten.

Eigenschappen op een rij

De serie nC®ProTherm coatings bestaat uit 7 verschillende coatings op het gebied van thermisch isoleren, maar hebben allemaal een eigen extra karakteristiek. De eigenschappen op een rij:

  • Thermisch isolerende waarde λ W/(m·K) 0,056bij 13mm metalen wand en coating;
  • Oppervlaktetemperatuur van 160⁰C naar 47⁰C met 5mm coating;
  • Corrosie passivering >15 jaar;
  • Geluidsdempend;
  • Tenminste 120 minuten brandvast;
  • Minimaliseert koudebrug, condens;
  • In één laag op te zetten;
  • Geen oplosmiddelen, lage VOC waarde;
  • Laag gewicht 350 g/liter

Maar er is toch niets mis met glaswol of isolatiematrassen? Dat klopt. Maar niet alle plekken komen in aanmerking voor deze traditionele manier van isoleren. Er is bijvoorbeeld niet altijd ruimte genoeg. De ruimtewinst in stahoogte in de stuurhut is zomaar 10 cm. De corrosiebescherming is ook niet optimaal met wol of matras. Het komt voor dat er vocht langs de leidingen loopt waardoor het isolatiemateriaal water opsluit en corrosie bevordert. Een coating biedt dan oplossing. Snel en makkelijk aan te brengen met putzspuit, roller of kwasten. Stilliggen hoeft niet.

Veiligheid

Natuurlijk is het thermisch isoleren zelf van hoofdbelang. Níét isoleren betekent kou, stookkosten, vocht, corrosie en meer geluidsoverdracht. Naast thermisch isoleren is een coating óók van belang als het gaat om veiligheid. Iedereen heeft wel eens zijn handen verbrand aan een (te) hete leiding omdat we een klem moesten vastdraaien tussen twee leidingen door. Of omdat het schip een onverwachte rol maakte en de waterleiding de eerste mogelijkheid was om vast te pakken: ‘Auw’ en een brandwond. De veiligheid (voor zowel metalen als kunststof leidingen) kan flink worden verbeterd, omdat we nu in staat zijn om de buitentemperatuur van bijvoorbeeld een stoompijp door middel van coating van 160°C naar 40°C terug te brengen. Oppervlakken van stoompijpen of koelwaterleidingen tot onder de 47°C brengen is belangrijk, het is de grens waarboven huidverbrandingen plaatsvinden. Dit betekent dat het uit nood vastpakken van leidingen veel minder gevaarlijk wordt. Met een laag van 3 á 5 mm is een zogenaamd Safe-Touch oppervlak te realiseren, terwijl een laag van 10mm coating voldoende is om thermisch te isoleren.

Voorkomen

Veiligheid is het kunnen zíén van je leidingen, blower, uitlaat of warmtewisselaar. U kent het wel, op een dag begint het te druppelen uit de isolatiemantel (cladding) rond een leiding: Leiding beschadigd of doorgeroest. Maar ja, het water (of erger: de olie) kruipt naar het laagste punt en gaat daar druppelen. Dus: Eerst een aantal meters isolatie weghalen, vóórdat we het kwaad in zicht hebben.Kost tijd, kost geld. Een coating was hier beter geweest, omdat we dan vóór het doorroesten al hadden kunnen ingrijpen. Groot voordeel daarbij is dat nanotechniek in metaal per definitie een zeer sterke anti-corrosie tot stand brengt. Corrosie onder isolatie kan hierdoor effectief worden aangepakt.

Ruimte!

Aan boord zijn de ruimtes vaak beperkt. Als je met een coating kan werken die zijn prestaties levert met materiaaldiktes tussen de 4mm en 12mm kun je je voorstellen dat in de woning, de stuurhut, de slaapvertrekken, het vóór, en achteronder en in de machinekamer beste ruimtewinsten te halen zijn, waaronder meer stahoogte.

Wat zijn de prestaties?

Maakt u kosten om product of olie warm te houden? Gebruikt u airco in de woning of stuurhut? Heeft u een thermisch oliesysteem aan boord? We hebben nu mogelijkheden om dergelijke situaties aan boord verder te verbeteren, we kunnen nu immers 100% van het totaaloppervlak isoleren en bereiken met kwast of roller of spuit. Gemiddeld reduceren de nC®ProTherm coatings de energiekosten met 25%(ook voor thuis!). Universitair onderzoek toont 34,8% minder thermische overdracht aan, een 22,4% betere W/m² K (U-waarde) en 28,8% verbetering in thermische weerstand.

Diverse mogelijkheden

De thermisch isolerende coatings zijn in diverse varianten verkrijgbaar: voor thermische isolatie, akoestische isolatie, safe-touch, anti-corrosie, vuurvast. Nieuw voordeel tegenover de vorige generatie thermisch isolerende coatings is dat de coating tot 12 mm in één keer op te zetten is. Vaak is een laag tussen de 3 mm en 6 mm voldoende. Goed verven is niet makkelijk, maar we kunnen het zelf. Dus naast prijs is ook hier tijdwinst en kostenbesparing te halen ten opzichte van traditioneel isoleren met glaswol of vezelachtig materiaal.

Voor verdere informatie en referenties omtrent het product of applicatie van nC Thermisch Isolerende Coatings kunt u contact opnemen met nC Marine, via r.vanhoorn@nc-marine.com, 06-34917581 of kijk op onze website.

Lees meer: