Home>Marine>Thermisch isoleren

nC Marine

Thermisch isoleren

Advies op maat

nC Thermisch isoleren

nC ProTherm is een serie van thermisch isolerende coatings die chemisch hechten op de ondergrond. Naast de isolerende werking is nC ProTherm anti-corrosief, brandwerend en geluidsdempend en kan gemakkelijk en snel zonder primer worden aangebracht met kwast of spuit. Het oppervlak hoeft niet afgekoeld te zijn, dus applicatie is mogelijk terwijl de machines volop draaien. nC ProTherm is zo ontwikkeld dat met geringe laagdikte eenzelfde isolerende waarde bereikt kan worden als traditionele isolatie materialen. Lees meer over de praktische toepassingen van nC ProTherm in de maritieme sector en bekijk recente projecten.

Toepassingen

Bekijk de verschillende toepassingen van nC ProTherm coatings in de maritieme industrie:

Leidingen
Tanks
Scheepswoning & slaapvertrekken
Machinekamer
Dek & romp
Luiken

Leidingen

(Pijp)leidingwerk isoleren met spuitbare isolatie biedt zowel thermische isolatie als bescherming tegen brandwonden. nC ProTherm kent een hoge isolatiewaarde (Lambda 0,0222) bij laagdiktes variërend van 3mm tot 15mm. Daarnaast zijn het snel aan kunnen brengen, goede visuele controle op de conditie van de leidingen onder de isolatie en de mogelijkheid om snel te kunnen repareren (na het inpassen van een nieuwe afsluiter of meter) belangrijke voordelen voor onze klanten. Lees meer in de projecten hieronder.

PRODUCTEN: nC Protherm ISO-X, nC Protherm CUI-X/HTF, nC Protherm Condensation-X, nC Protherm Safe Touch. Bekijk producten.
PROJECT: Stolt-Nielsen, Thermische isolatie en gasleidingen.

Tanks

De buitenzijden van brandstoftanks maar ook producttanks kunnen uitstekend geïsoleerd worden met nC ProTherm isolerende coatings. Dit levert veel energiebesparing op als de tankinhoud moet worden verwarmd. Naast thermische isolatie, biedt nC ProTherm ook brandwerende eigenschappen. Lees meer over het (thermisch) isoleren van tanks in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Protherm ISO-X, nC Protherm CUI-X/HTF, nC Protherm Fire-X. Bekijk producten.
PROJECTEN: Projectplan Fugro

Scheepswoning & slaapvertrekken

nC Protherm coatings bieden oplossingen voor thermische isolatie, brandwering, geluidsdemping en condens. De producten hechten direct zonder primer op diverse materialen. Daardoor kunt u eenvoudig de voordelen van onder meer thermisch isolerend of geluidsdempend coaten aan boord toepassen. Lees er meer over in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Protherm ISO-X, nC Protherm CUI-X/HTF, nC Protherm Fire-X, nC Protherm Condensation-X. Bekijk producten.
PROJECTEN:

Machinekamer

Met onze nC ProTherm oplossingen kan de machinekamer thermisch als akoestisch geïsoleerd worden, maar ook warmte- of brandwerend gemaakt worden. Ook hete oppervlakken, zoals stoomleidingen, uitlaten of waterleidingen worden door gebruik van onze speciaal ontwikkelde Safe Touch variant met een laagdikte van maximaal 5mm veilig aanraakbaar, zodat brandwonden niet meer ontstaan of materiaal niet meer smelt. Lees meer in onderstaand projectverslag.

PRODUCTEN: nC Protherm ISO-X, nC Protherm CUI-X/HTF, nC Protherm Fire-X, nC Protherm Condensation-X. Bekijk producten.
PROJECTEN:

Dek & romp

Condens aan boord is vaak een ergernis. Het kan leiden tot schimmel in de woning of laadruimte. Onze speciaal ontwikkelde Condensation-X kan dit met slechts 2 mm laagdikte voorkomen. Mocht u naast anti-condens werking ook andere eigenschappen willen zoals bijvoorbeeld geluidsdemping of vuurvastheid, dan adviseren wij u graag over de juiste ProTherm variant. Lees meer over thermisch isoleren in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Protherm ISO-X, nC Protherm CUI-X/HTF, nC Protherm Fire-X, nC Protherm Condensation-X. Bekijk producten.
PROJECTEN:

Luiken

Temperatuurverschillen tussen lading en schip zorgen voor condensvorming. Dit kan zorgen voor roestplekken waardoor roestig water op de lading kan druipen. Met een combinatie van nC Corrosie Passivator en nC ProTherm is dit goed op te lossen. De sterk anti corrosieve werking en de sterk hechtende en flexibele nC Protherm coating beschermt uw luiken en lading tegen invloeden van condens. Lees hieronder hoe.

PRODUCTEN: nC ProTherm CUI-X. Bekijk product.
PROJECTEN:

nC ProTherm producten

Bekijk welk product het best past bij uw situatie.

Snelle 1-laags applicatie
Spuitbare thermische isolatie
Hoge isolatiewaarde

Spuitbare thermische isolatie
Bestand tegen temperaturen tot 1300⁰C
Brandklasse B-S0-d0

Bekijk alle producten

Ga naar Thermisch Isoleren

Projecten

Lees hoe nC Thermisch isolerende producten een oplossing bieden voor onze klanten.

Advies op maat

Neem voor persoonlijk advies contact met ons op. Samen kijken we welk product voor uw schip de beste oplossing biedt.