Home>Marine>Corrosie passiveren

nC Marine

Corrosie passiveren

Advies op maat

nC Corrosie passiveren

nC Corrosie Passivator onderbreekt de verbinding tussen metaal en corrosie, door zelf een verbinding met het metaal aan te gaan. Deze verbinding treed dan op als beschermlaag en maakt het metaal immuun voor corrosie invloeden zoals warmte, vocht, zout en zuurstof. Corrosie passiveren is mogelijk zonder de noodzaak te stralen of schuren en en droog oppervlak is niet vereist. Afhankelijk van de omgevingsinvloeden blijft het metaal 6 tot 25 jaar beschermd tegen corrosie. Lees meer over de praktische toepassingen van nC Corrosie Passivator in de maritieme sector en bekijk recente projecten.

Toepassingen

Bekijk de verschillende toepassingen van nC Corrosie Passivator producten in de maritieme industrie:

Tanks
Scheepsromp
Leidingen
Lasnaden
Ruimvloer & luiken
Staalkabels

Tanks

Ballasttanks, drinkwatertanks, pieken en ook brandstoftanks kunnen snel en duurzaam gepassiveerd worden door middel van floaten, spot repair of spuiten. Zandstralen of bikken is niet nodig waardoor aanzienlijk bespaard kan worden op kosten en tijd. En doordat onze producten voor het behandelen van tanks geen oplosmiddelen bevatten, zijn ze veilig voor mens en natuur. Lees meer over het passiveren van tanks in onderstaande projecten.

PRODUCTEN: nC Corrosie Passivator Fluid Marine, Undercoat21, Primer, Zinkprimer. Bekijk producten.
PROJECTEN: Rederij MSG – Passiveren ballasttanks (floating), Fugro Marine Services – Passiveren drinkwatertanks (spotrepair)

Scheepsromp

Vaak heeft een scheepsromp plekken waar corrosie een terugkerend probleem zijn zoals de waterlijn, patrijspoorten of bij spoelgaten. Met corrosie passivator beschermen onze klanten deze plekken eenvoudig, waardoor roest jaren voorkomen wordt. Naast de romp van het schip, is het mogelijk om spanten en andere plaatdelen grondig en snel te passiveren. Lees meer over het passiveren van de scheepsromp in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Corrosie Passivator Undercoat21, Primer, Zinkprimer, Zware belasting. Bekijk producten.
PROJECTEN: Binnenvaartschip Res Nova – Corrosie passiveren waterlijn

Leidingen

Corrosievorming is een veel voorkomend probleem in en op pijpleidingen, uitlaten en sprinklerinstallaties. Zowel de buitenwanden als de binnenwanden van leidingen zijn te behandelen met nC Corrosie Passivator. Zo kan door middel van floaten gemakkelijk en veilig de binnenkant van leidingen behandeld worden. Lees meer over het passiveren van leidingen in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Corrosie Passivator Fluid Marine, Undercoat21, Primer, Zinkprimer. Bekijk producten.
PROJECTEN: ntb

Lasnaden

Rondom nieuwe of oude lasnaden ontstaat na verloop van tijd corrosie. Middels nC Corrosie Passivator wordt dit proces gestopt of voorkomen. Zo is onze Koude Legering CA passivator bestand tegen temperaturen tot 1300 °C.
Lasnaden zijn eenvoudig te behandelen door spot repair, spuiten of floaten (binnenzijde van tanks). Lees meer over het passiveren van lasnaden in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Corrosie Passivator Fluid Marine, Undercoat21, Primer, Zinkprimer. Bekijk producten.
PROJECTEN: ntb

Ruimvloer & luiken

Ruimvloeren en luiken zijn constant onderhevig aan belasting. Daarom hebben we speciaal hiervoor met basaltvezels versterkte nC Corrosie Passivator Zware Belasting ontwikkeld. Middels spot repair of door te spuiten kan de ruimvloer van het schip snel en grondig worden behandeld. Lees meer over het passiveren van de ruimvloer in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Corrosie Passivator Undercoat21, Primer, Zinkprimer, Zware belasting. Bekijk producten.
PROJECTEN: Dita Projects/Bocimar – Corrosie passiveren en verzegelen van de vochtige ruimvloer

Staalkabels

Zowel nieuwe als gebruikte staalkabels kunnen gepassiveerd worden. Zelfs als de kabels direct uit het (zoute) water komen. De staalkabel wordt geplaatst in een bad of ingespoten met nC Corrosie Passivator Steel Wire Rope Lubricant & Passivator. De techniek dringt door tot in de kern van de staalkabel waardoor een blijvende supergladde, anti-corrosieve laag ontstaat die jaren beschermd. Lees meer over het passiveren van staalkabels in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Corrosie Passivator Steel Wire Rope Lubricant & Passivator. Bekijk producten.
PROJECTEN:
De Ruiter Staalkabels BV – Corrosie passiveren en smeren nieuwe en gebruikte staalkabels

nC Corrosie passiverende producten

Bekijk welk product het beste past bij uw situatie.

Bereikt onbereikbare ruitmes
Geen straalwerkzaamheden
Milieuvriendelijke oplossing

Direct over roest oplossing
Direct overschilderbaar
Kruipende werking

Bekijk alle producten

Ga naar corrosie passiveren

Projecten

Lees hoe nC Corrosie Passivator producten een oplossing bieden voor onze maritieme klanten.

Advies op maat

Neem voor persoonlijk advies contact met ons op. Samen kijken we welk product voor uw schip de beste oplossing biedt.