Home>Marine>Beschermen en verzegelen

nC Marine

Beschermen en verzegelen

Advies op maat

nC Beschermen en verzegelen

nC Protect is onze lijn flinterdunne coatings die metaal, lak, glas, stof en kunststof beschermt en verbetert. Afhankelijk van het materiaal en de eisen zorgen onze nC Protect coatings voor onder meer slijtvastheid, vuilafstotende eigenschappen, anti-corrosie of herstellen ze kleur en glans. nC Protect biedt uitstekende chemische hechting en prestaties op vrijwel ieder materiaal. Elke variant is gemaakt voor een specifieke taak en/of een specifiek materiaal. Onze coatings blijven vele jaren, zelfs decennia, presteren op oppervlakken en materialen van uw keuze. Lees meer over de praktische toepassingen van nC Protect in de maritieme sector en bekijk recente projecten.

Toepassingen

Bekijk de verschillende toepassingen van nC Protect beschermende coatings in de maritieme industrie:

Scheepslak & bootlak
Drinkwatertank
Glas
Lasnaden
RVS
Hout
Kombuis & voedselopslag
Antifouling
Werkkleding

Lak & coating

Lak beschermt materiaal, maar wat beschermt de lak? nC heeft verschillende verzegelingen ontwikkeld voor het beschermen en verzegelen van scheeps- en bootlak tegen uitdroging, glansverlies, UV en krassen. Ook is het zeer goed mogelijk om verbleekte of verkrijte kleuren weer terug in de oude staat te krijgen, zonder dat de hele boel opnieuw gegrond en gelakt hoeft te worden. Lees meer in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Protect 4400/4700/4800. Bekijk producten.
PROJECTEN: Fugro – Bovenwaterschip coaten met nC protect.

Drinkwatertank

De nC aanpak voor het roestvrij maken en houden van drinkwatertanks is vlot en zeer effectief. Dit wordt gedaan door middel van passiveren en vervolgens het verzegelen van gepassiveerd oppervlak met nC Protect verzegelende food grade coating. Korte voorbereidingstijd, snelle droogtijd, lange levensduur en vooral een groene oplossing. Lees er meer over in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Protect 4600. Bekijk product.
PROJECTEN:

Glas

Deze coating vormt een beschermende laag op- en in het glas, waardoor de ramen volledig water- en vuilafstotend worden. Zout, kalk en vervuiling zoals vogelpoep en insecten hechten niet en zijn hierdoor gemakkelijk te verwijderen. Ramen zijn heel goed streep vrij te houden, een must in de stuurhut. Lees meer over de glas beschermende coating in onderstaand project.

PRODUCTEN: nC Protect 4500. Bekijk product.
PROJECTEN:

Lasnaden

Lasnaden zijn vaak het startpunt van corrosie. Door de lasnaden te passiveren én te verzegelen met nC Protect 4400 voorkomt u corrosie voor lange tijd. De beschermende coating kan eenvoudig aangebracht worden door middel van spuiten, rollen of wrijven. Als u een verzegelende coating als eindlaag aanbrengt over de las hebben vocht, zuurstof en chemische invloeden geen kans meer. Lees meer in bijgaand project.

PRODUCTEN: nC Protect 4400/4600. Bekijk producten.
PROJECTEN:

RVS

nC Protect 4700 is ontwikkeld om RVS te beschermen. Deze verzegeling bindt zich chemisch in het oppervlak en blijft daardoor zeer lang actief. De coating is transparant en beschermt tegen vocht, schoonmaakmiddel, lichte slijtage en vuil. Met deze verzegeling wordt voorkomen dat RVS na verloop van tijd dof uitslaat. In onderstaand project leest u meer.

PRODUCTEN: nC Protect 4700. Bekijk product.
PROJECTEN:

Hout

Alg, mos, vorstschade, schimmel en rot voorkomt u met nC Protect 4300. De nC Protect verzegelende coatings zijn gemaakt voor de zeer lange termijn en bieden door hun vol transparante karakter een onzichtbare bescherming die de levensduur van uw kostbare hout aanzienlijk verlengt. Geschikt voor zowel behandeld als onbehandeld hout. Lees meer in de projectverslagen.

PRODUCTEN: nC Protect 4300. Bekijk product.
PROJECTEN:

Kombuis

nC Protect 4600 FG Sealant P&T is een transparante coating ontwikkeld om materialen te beschermen tegen slijtage, absorptie, corrosie en vervuiling. Het oppervlak ontwikkelt een zeer flexibele ultradunne, ondoordringbare, glanzende afwerking. Het oppervlak wordt hierdoor vuilafstotend en is zeer makkelijk te reinigen. Food grade en daarom geschikt voor de bescherming van de kombuis en de voedselopslag.

PRODUCTEN: nC Protect 4600. Bekijk product.
PROJECTEN:

Aangroeiwerende coating

nC Protect 5000 is een transparante coating ontwikkeld om aangroei te voorkomen aan het onderwaterschip. De coating kan eenvoudig aangebracht en is werkzaam in zowel zoet als zout water. De aangroei kan nauwelijks hechten en laat daarom los tijdens het varen. In de projectbeschrijving leert u meer over deze coating.

PRODUCTEN: nC Protect 4900. Bekijk product.
PROJECTEN:

Werkkleding

Textiel en weefsels beschermen tegen vochtindringing door ze vocht afstotend te maken heeft een aantal logische voordelen voor de scheepvaart. Het waterafstotend maken van werkkleding bijvoorbeeld maakt dat u minder nat wordt in de regen, terwijl de kleding blijft ademen. Olie of vet geven niet direct vlekken omdat ze niet kunnen binnendringen. Minder wassen betekent minder slijtage en minder vuilwater in de tank.

PRODUCTEN: nC Protect 4200. Bekijk product.
PROJECTEN:

nC Protect beschermende coatings

Bekijk welk product het best past bij uw situatie.

  Kleurherstel
Eenvoudige 1-laags applicatie
Levensduur tot 10 jaar

Glas beschermende sealant
Vuil- en waterafstotend
Jarenlange bescherming

Bekijk alle producten

Ga naar Beschermen & verzegelen

Projecten

Lees hoe nC Protect producten een oplossing bieden voor onze klanten.

Advies op maat

Neem voor persoonlijk advies contact met ons op. Samen kijken we welk product voor uw schip de beste oplossing biedt.