Duurzaamheid

Protect your assets

In een wereld waar grondstoffen eindig zijn en we voor de volgende generaties een leefbare aarde achter willen laten, is het onze plicht om op duurzame wijze de levensduur van onze activa zoveel als mogelijk te verlengen. Met onze jarenlange ervaring in nano techniek hebben we vele oplossingen bedacht om materiaalverspilling te beperken en traditionele processen te verbeteren voor mens en milieu.

Corrosie stoppen in plaats van verbergen

Jaarlijks verdwijnt 5% van het gebruikte metaal als gevolg van corrosie. Dit probleem was het startpunt van onze reis om producten te ontwikkelen om schepen, machines en constructies wereldwijd te beschermen. Door de kern van het probleem aan te pakken en met onze corrosie passivator chemische verbindingen met het metaal aan te gaan waardoor oxide verbindingen niet meer mogelijk zijn, kan corrosie tot wel 15 jaar voorkomen worden. Als aanvulling of vervanging op traditionele coatings blijft staal of ander metaal beschermd, zelfs in zout water.

De energietransitie begint met isoleren

Onvoorstelbare hoeveelheden energie worden verloren wereldwijd bij gebouwen en industriële installaties door gebrek aan, of te weinig isolatie. Met ProTherm, onze direct op het oppervlakte hechtende isolerende coating, kunnen we dankzij nanotechnologie met een fractie van het volume vergelijkbare isolerende waardes bereiken als traditionele isolatie. Door combinatie van verschillende particles kunnen we ProTherm daarnaast corrosiewerend, anti-condens, brandwerend en akoestisch isolerend maken.

Lees meer over de werking en impact van nC ProTherm

Duurzaamheid zit in ons DNA

Voor vrijwel ieder probleem heeft de natuur al een oplossing en daarom is de kern van al onze producten Bio Based. Duurzaamheid zit daarmee in het DNA van onze producten en helpt ons bij onze missie om materiaalverspilling wereldwijd te beperken.

Laatste nieuws

Zo algemeen mogelijk (bv. nC in het nieuws) – Zo recent mogelijk

  • 22 augustus 2022

    Leestijd: 4 minuten

    nC Nano Corrosie Passivator

    Gepubliceerd in de Scheepsvaartkrant, 2017 “Kunnen jullie een techniek ontwikkelen die corrosie stopt, zonder te zandstralen of coating toe te passen?” Zo werd in 2012 vanuit de zeevaart deze opdracht geformuleerd en ging projectleider [...]

    Lees meer…